
Η λοιμωξιωλόγος και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κυρία Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε τετραψήφιο αριθμό και με δεδομένο ότι ο κόσμος κινείται σαν να μην υπάρχει lockdown, θεωρεί ότι δεν θα πρέπει αρθούν τα περιοριστικά μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε πως «τα κρούσματα ανεβαίνουν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους, γιατί εκεί είναι το θέμα».
Η κυρία Παγώνη δήλωσε απαισιόδοξη για μείωση των καμπυλών της πανδημίας, αναφέροντας πως η ζημιά έχει γίνει. «Φοβάμαι ότι θα έχει γίνει η ζημιά γιατί είδα πολύ κόσμο έξω όλες αυτές τις ημέρες. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος, σαν να μην υπάρχει lockdown. Τα βλέπουμε και το πρωί που πηγαίνουμε στο νοσοκομείο ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση κι αυτό δυστυχώς θα φανεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε
Υπενθύμισε ότι «είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και πολλοί απ’ αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Οποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός. Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».
Σχετικά με τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία για άλλες παθήσεις η κυρία Παγώνη ανέφερε πως «τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία».






























