Με επιλεκτική ενημέρωση μέσω τρίτων η ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποτυχία για Εγνατία

Χθες ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για πολλούς λόγους και βέβαια μέχρι την επόμενη, δηλαδή τη σημερινή ημέρα, καθώς διεξάγεται άλλη μία κρίσιμη γενική συνέλευση. Προφήτες δεν είμαστε για να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της σημερινής συνέλευσης, γι΄αυτό θα σταθούμε στα γεγονότα της χθεσινής ημέρας.

Τι έγινε χθες; Χθες επιβεβαιώθηκε η μη συμμετοχή της εταιρείας στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό, αφού η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν κατάφερε να υποβάλει προσφορά. Η εταιρεία περιμένει βέβαια την απόφαση του δικαστηρίου αλλά δεν μπόρεσε να πάρει προσωρινή διαταγή για παράταση του διαγωνισμού. Με δεδομένες τις αιτιάσεις της άλλης πλευράς των μετόχων Μπάκου-Καϋμενάκη οι οποίοι μπορεί να εγείρουν θέμα απιστίας της διοίκησης – καθώς με εξώδικό τους στις 9 Μαρτίου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή μη συμμετοχή της εταιρείας στο διαγωνισμό βάσει δημοσιευμάτων – οι διοικούντες την ΕΛΛΑΚΤΩΡ αισθάνθηκαν μεγάλη πίεση. Έτσι, σκέφτηκαν να ενημερώσουν επιλεκτικά κάποιους δημοσιογράφους όχι για την κρίσιμη σημερινή γενική συνέλευση, αλλά για το πως χάθηκε η Εγνατία και για πράγματα που μάλλον ξέχασαν να ενημερώσουν προηγουμένως το Χρηματιστήριο.

Η ενημέρωση μάλιστα δεν έγινε απευθείας από το τμήμα ενημέρωσης της εισηγμένης εταιρείας, αλλά από τρίτους, οι οποίοι αφενός δεν δεσμεύονται για πράξεις-παραλείψεις της εταιρείας αφετέρου μπορεί να γίνονται κάτοχοι προνομιακών πληροφοριών χωρίς να είναι υπόλογοι.

Όσοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν απευθείας με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και να ρωτήσουν σχετικά με τα τρέχοντα, φλέγοντα θέματα, οι υπάλληλοι έλεγαν ότι το τμήμα επικοινωνίας είναι νεοσύστατο και ότι δεν υπάρχει υπεύθυνος! Φαίνεται όμως ότι ο υπεύθυνος-ανεύθυνος (με την έννοια ότι δεν δεσμεύει την εταιρεία) είχε βρεθεί για να οργανώσει την ενημέρωση.

Επειδή μέχρι τώρα, οι πρώην fund managers που διοικούν την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι προηγούμενοι τα έχουν κάνει θάλασσα, καλό είναι να ενημερώνουν συντεταγμένα όλους και κυρίως τους μετόχους, γιατί σε αυτούς οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.