Μυτιληναίος: Παίζει μπάλα σε περιοχές του Μελισσανίδη στα ναυτιλιακά απόβλητα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος.

Την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία FAIRDEAL MARINE SERVICES FZE, για την κατασκευή της πρώτης μονάδας επεξεργασίας απόβλητων πετρελαιοειδών ιλύων, καθώς και ιλύων που προκύπτουν από συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων, ανακοίνωσε η ZEOLOGIC S.A.  θυγατρική εταιρεία της MYTILINEOS.

Η μονάδα αυτή θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ομίλου της FAIRDEAL στην Φουτζέϊρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί το πρώτο περιβαλλοντικό  project της ZEOLOGIC S.A. στη Μέση Ανατολή. Η συγκεκριμένη μονάδα μπορεί να επεξεργαστεί απόβλητα και ιλύες από scrubbers που προκύπτουν, βάσει των αυστηρότερων προβλέψεων του ενημερωμένου ANNEX VI  της MARPOL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή Φουτζέιρα είχε κατασκευάσει τερματικό σταθμό εταιρεία που ανήκε στον όμιλο της Aegean Marine Petroleum  Network Inc. (AMPNI), δηλαδή τον όμιλο που ίδρυσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης (όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε αντιδικία με μετόχους της Aegean Marine Petroleum Inc). Η AMPNI εντάχθηκε στο πτωχευτικό δίκαιο και μέσω αυτού αρκετά περιουσιακά στοιχεία της πουλήθηκαν στον ελβετικό όμιλο Mercuria και συγκεκριμένα στη θυγατρική του ομίλου στην Κύπρο, την Mercuria Energy Group Limited. 

Η ZEOLOGIC και ο Όμιλος FAIRDEAL προσβλέπουν στην εγκατάσταση περισσότερων μονάδων της τεχνολογίας αυτής στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με στόχο τα αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και την  ανάγκη ύπαρξης ανεπτυγμένων υποδομών υποστήριξης της Πράσινης Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μία χρονική περίοδο όπου οι απαιτήσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απόβλητων της ναυτιλίας αυξάνονται διαρκώς.

Η αξιόπιστη λύση της ZEOLOGIC παρέχει μία ασφαλή, περιβαλλοντική διέξοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο, με σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία.