Νέα εμφάνιση Σοϊγκού και συνέντευξη για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας

Νέα εμφάνιση έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου και για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει η Μόσχα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι η πρώτη φάση της «ρωσικής επιχείρησης» έχει ολοκληρωθεί και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταλλήλως εάν το ΝΑΤΟ στείλει μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε στις δηλώσεις ηγετών μεμονωμένων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για την πρόθεσή τους να προμηθεύσουν αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία. Εάν εφαρμοστούν να αντιδράσουμε κατάλληλα» είπε, αφού προηγουμένως είχε τονίσει ότι η Ουκρανία «δεν διαθέτει πλέον αεροπορία» και ότι η Ρωσία ελέγχει τους ουρανούς.

Αναφορικά με τη ρωσική εκστρατεία είπε ότι ο «κύριος στόχος» της Μόσχας στην Ουκρανία είναι πλέον η «απελευθέρωση» της περιοχής του Ντονμπάς, ένα σημάδι ότι η Μόσχα μπορεί να αλλάξει το αφήγημα, αφού αντιμετώπισε σθεναρή ουκρανική αντίσταση κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου.

«Τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί. Το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που επιτρέπει να επικεντρώσουμε την κύρια προσοχή και τις κύριες προσπάθειές μας στην επίτευξη του κύριου στόχου, την απελευθέρωση του Ντονμπάς» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο Σοϊγκού είχε «εξαφανιστεί» από το προσκήνιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν φήμες αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του αλλά και η σχέση του με τον Βλαντιμιρ Πούτιν.