Νέα μέτρα συζητούν πολιτική ηγεσία και λοιμωξιολόγοι μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων

Μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, για συζητήσουν μέτρα ανάσχεσης της διασποράς. Στην σύσκεψη εκτός από τον πρωθυπουργό και τον Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ανά νομό και περιοχή.

Ανησυχία είχε εκφραστεί τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα Ιωάννινα και την Καστοριά από το Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στην Καστοριά, όπου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα το μεσημέρι, στην Αθήνα αυτή τη φορά, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ώστε να αξιολογήσουν εκ νέου τα επιδημιολογικά επίπεδα.

Μεταξύ των περιοχών με απότομη αύξηση κρουσμάτων είναι και η Βοιωτία.

Η Θεσσαλονίκη ίσως περάσει σύντομα σε επίπεδο 3 (πορτοκαλί) από επίπεδο 2 που είναι μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Eσπασαν κάθε ρεκόρ τα κρούσματα με 667 νέα – 250 στην Αττική – 87 οι διασωληνωμένοι