Νέες τοποθετήσεις στις τράπεζες δίνουν υψηλό ρυθμό ανόδου στο Χρηματιστήριο

Τις 720 μονάδες προσέγγισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης διαγράφει υψηλό ρυθμό ανόδου άνω του 2%. Επενδυτές πραγματοποιούν νέες τοποθετήσεις σε διάφορες μετοχές και κυρίως σε τράπεζες αφού σειρά νομοθετημάτων που έχει ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση και άλλα που έρχονται αναμένεται να ωφελήσουν τις τράπεζες και εν γένει την επιχειρηματικότητα και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν ψηφιστεί δύο νόμοι όπως ο πτωχευτικός κώδικας και η επιτάχυνση των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, που ευνοούν τα μέγιστα τις τράπεζες. Επίσης, η αναμόρφωση και ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς βρίσκεται στον πυρήνα της Έκθεσης Πισσαρίδη για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25/11 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη.

Ο Γενικός Δείκτης στις 13.00 το μεσημέρι βρίσκεται στις 722 μονάδες ή +2,46% με τον κλαδικό δείκτης των τραπεζών να σημειώνει άνοδο άνω του 3%.

Να σημειωθεί ότι παρά την άνοδο των τελευταίων ημερών ο δείκτης των τραπεζών βρίσκεται ακόμα 55% χαμηλότερα από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη ο οποίος σήμερα ξεπέρασε τις 720 μονάδες, επιστρέφει στα επίπεδα που είχε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν ξεκινούσε η μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά παραμένει  χαμηλότερα κατά 21% από τις αρχές του 2020.