Νέο κρούσμα στα Lidl – Κλείνει το κατάστημα στην Πατησίων λόγω κορωνοϊού

Την αναστολή λειτουργίας καταστήματος στα Άνω Πατήσια, λόγω κρούσματος κορωνοϊού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η διοίκηση της Lidl Ελλάς.

Το επιβεβαιωμένο περιστατικό αφορά εργαζόμενο του σούπερ-μάρκετ, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Πατησίων 318-320.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το κατάστημα θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, κατόπιν των σχετικών διαδικασιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διενεργηθεί απολύμανση σ’ όλους τους χώρους του καταστήματος, ενώ θα αποσυρθούν όλα τα φρέσκα προϊόντα, καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου, τα οποία θα αντικατασταθούν με νέα.

Όλοι οι εργαζόμενοι, επιπλέον, θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο υποκατάστημα της εταιρείας, το οποίο τίθεται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω κρούσματος Covid, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί και το κατάστημα στην οδό Σεβαστουπόλεως 133.

Η ανακοίνωση της Lidl Ελλάς

Για τη Lidl Ελλάς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων και των καταναλωτών συνιστά απόλυτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας, η εταιρία ενημερώνει ότι λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους στο κατάστημα Άνω Πατησίων και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Πατησίων 318-320, το κατάστημα έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Θα διενεργηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία, ώστε να δοθεί το πιστοποιητικό απολύμανσης, ενώ θα πεταχτούν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και θα αντικατασταθούν με νέα μετά την απολύμανση.

Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος, ενώ το κατάστημα θα επαναλειτουργήσει με νέο προσωπικό.

Για όσο διάστημα το κατάστημα παραμείνει κλειστό, οι πελάτες της περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το κατάστημα Άνω Πατησίων, στην οδό Ανθυπολοχαγού Ρεγγούκου 12.

H Lidl Ελλάς διαβεβαιώνει τους εργαζομένους και τους καταναλωτές ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα υψηλά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας βάσει των υποδείξεων των αρμόδιων αρχών αλλά και της πιστοποίησης Covid Shield από τον φορέα TÜV.