Νέο πρόγραμμα βοήθειας από τους εφοπλιστές (ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ) για Μάτι, Μαραθώνα, Ραφήνα

Νέο πρόγραμμα συνδρομής για την αποπεράτωση επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών στις περιοχές Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Ραφήνα και Πικέρμι, ανακοίνωσε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το σχετικό πρόγραμμα θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων και θα απευθυνθεί σε 50 πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας.

Το νέο πρόγραμμα είναι συνέχεια του πρώτου κύκλου -συνδρομή στην έκδοση αδείας- και προσφέρει σε πυρόπληκτες κατοικίες, που βρίσκονται στο στάδιο αποπεράτωσης επισκευών ή ανέγερσης, συνδρομή αποκλειστικά σε είδος με τη μορφή χορήγησης εργασιών/εξοπλισμού/υλικών και την ανάληψη μέρους του κόστους (έως του ποσού των 15.000 ευρώ) μέσω συνεργατών μηχανικών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Συγκεκριμένα, αίτηση μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η κύρια κατοικία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη για χρήση (κόκκινη) ή προσωρινά ακατάλληλη (κίτρινη), έχουν εκδώσει άδεια επισκευής ή οικοδομικής ανακατασκευής και έχουν ανήλικα τέκνα ή είναι άτομα άνω των 65 ετών και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα παρέχει συνδρομή για την αποπεράτωση σε έως 50 πυροπαθείς και η επιλογή τους θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων (εγκαυματίας, ασθένεια, αναπηρία, χαμηλά εισοδήματα).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ https://www.syn-enosis.gr/.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 20 Μαρτίου 2020, ενώ η ανακοίνωση των ωφελούμενων θα γίνει στις 15 Μαΐου 2020.

Επίσης, ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αίτηση στο προηγούμενο πρόγραμμα συνδρομής στην άδεια πυρόπληκτων κατοικιών δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν νέα αίτηση, αλλά σε περίπτωση ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο να το δηλώσουν στο mail syn-enosis@syn-enosis.gr.

Η υποστήριξη της αποπεράτωσης κατοικιών πυροπαθών που χρειάζονται στήριξη λόγω κοινωνικών και εισοδηματικών δεδομένων είναι μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική το καλοκαίρι του 2018.

Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει βοήθεια, με ψυχοκοινωνικά και διατροφικά προγράμματα στήριξης, τροφοδοσία και παροχή εξοπλισμού, σε μηνιαία βάση και απευθείας σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες, έχει ενισχύσει 263 μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οικογενειών, και έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση μελέτης για δεδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές. Ακόμη, κεντρική θέση στο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.