Ο 45χρονος Νίκος Κωστόπουλος διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ

Τον Νίκο Κωστόπουλο υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στο βόρειο τομέα στις τελευταίες εκλογές (και υιό του πρώην βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Κωστόπουλου), επέλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Την εισήγηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον διορισμό του έκανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό του καθώς και τον διορισμό του Αθανάσιου Τσιόλκα στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο Νίκος Κωστόπουλος έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner – μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθεί το βιογραφικό του σε πτώτο πρόσωπο:

Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα.

Οι γονείς μου, ο Δημήτρης Κωστόπουλος κατάγεται από το Ροεινό Αρκαδίας και η μητέρα μου Μίνα Βαρουξή από τη Πορταριά Μαγνησίας.

Τέλειωσα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησα σπουδές Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο
Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen της Γερμανίας και πήρα Μ.Β.Α. από το Zurich Elite Business School στην Ελβετία. Έκανα όμως και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή ∆ιακυβέρνηση (Μ.E.G.) στο Πανεπιστήµιο Neapolis στην Κύπρο, και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην επαγγελματική μου πορεία έχω διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner – μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Κύρια όμως δραστηριότητα μου είναι η συμβουλευτική ανάπτυξης επιχειρήσεων όπου έχω εργασθεί και συνεχίζω μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet,
Δ.Ε.Η., και Dialect Technologies.

Θεωρώ σταθμούς στην καριέρα μου, τη συμμετοχή μου στην Κύπρο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος προμηθειών με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο προμηθειών και στη Βουλγαρία, στον σχεδιασμό και τη δημιουργία του πετυχημένου μηχανισμού ενάντια στη διαφθορά (anti-corruption system) το οποίο λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνέβαλα καθοριστικά στην απεμπλοκή του Οργανισμού από διαγωνισμούς προμήθειας νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων που δέσμευαν τον Οργανισμό για πολλά χρόνια, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση – περίπου 4 εκ. ευρώ – στην προμήθεια του νέου στόλου, αλλά και στην
ενίσχυσή του μέσω της αξιοποίησης ιδιωτικών προσφορών με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχα την ευθύνη συντονισμού του ανθρώπινου δυναμικού (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) και ήμουν υπεύθυνος για την εκπόνηση δράσεων αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα, ενώ ήμουν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης γραφείου της ΠΒΑ στις Βρυξέλλες – το οποίο έχει αποτελέσει πρόδρομο για άλλους ΟΤΑ.

Με τη πολιτική ασχολήθηκα από μικρός μεγαλώνοντας σε σπίτι που η πολιτική ήταν μέρος της καθημερινότητας. Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Έχω διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατία και ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014 και σήμερα είμαι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι παντρεμένος με τη Βασιλεία Κατραβά.