Ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας στην Αθήνα συζητά για επενδύσεις με τον Πρωθυπουργό

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπρουλέτ (Dan Brouillette), ο οποίος συναντά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την Ελλάδα και για την συμμετοχή αμερικανικών επιχειρήσεων σε επενδύσεις και στον κλάδο της ενέργειας.

Η ενεργειακή συνεργασία Αθήνας-Ουάσινγκτον αποτελεί έναν από τους έξι τομείς προτεραιότητας του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ. Η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας ενισχύεται διαρκώς και, πέραν της διμερούς διάστασης, λαμβάνει και περιφερειακές προεκτάσεις, με τη χώρα μας να εξελίσσεται σε ισχυρό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ των δύο πλευρών καταγράφηκε πλήρης ταύτιση απόψεων για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, συμμετείχαν o αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Ενέργειας, Matthew Zais, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt και ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Chip Laitinen.