Ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης κατηγορεί τον ΟΣΕ (Κώστας Σπηλιόπουλο) γιατί δεν λειτούργησαν τα τρένα και ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.

Αναστάτωση και κυρίως μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί οι πολίτες που σήμερα το πρωί επιχείρησαν να μετακινηθούν με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (έχει ιδιωτικοποιηθεί και ελέγχεται από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους Ferrovie dello stato Italiane Group). Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ανακοινώσει εχθές ότι ο προαστιακός και τα τρένα θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη την ημέρα των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Προς μεγάλη έκπληξη των πολιτών, τα τρένα και ο προαστιακός ήταν ακινητοποιημένα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρωί της Τρίτης στις 6.30 π.μ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων κι έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός”.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει την εκμετάλλευση των τρένων ενώ ο ΟΣΕ τις υποδομές, δηλαδή το σιδηροδρομικό δίκτυο. Έτσι αν δεν λειτουργήσει το δίκτυο δεν μπορεί να λειτουργήσει το τρένο πάνω στο δίκτυο.

Τσαλίδης: Ο ΟΣΕ δεν μας ειδοποίησε

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης δήλωσε στην τηλεόραση του ANT1 ότι οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ έλεγαν εχθές ότι θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά η διοίκηση του οργανισμού δεν ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι ο ΟΣΕ δεν θα λειτουργήσει. Συνεπώς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε την εντύπωση ότι τρένα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι ευθύνες και η όλη αναστάτωση βαρύνουν εκτός από  την ΤΡΑΙΝΟΣΕ – αν οι δηλώσεις του κ. Τσαλίδη είναι ακριβώς όπως τις ανέφερε – τον πρόεδρο και και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο  Σπηλιόπουλο, ο οποίος διορίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και εξελέγη στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά δεν εξελέγη περιφερειάρχης, ανοίγοντας το δρόμο στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας να εκλεγεί.

Τελευταία ενημέρωση: Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Πάνος Παρασκευόπουλος, οι εργαζόμενοι καλύπτονται για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία από τα σωματεία τους, τα οποία και συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι από την προηγούμενη Παρασκευή ο ίδιος είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και τη Διεύθυνση Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πως σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Μετά από αυτά, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να εξετάσει την παραίτηση του προέδρου του ΟΣΕ.