Ο Γιώργος Γεράρδος αγόρασε μετοχές, κάτι που δεν συνηθίζει

Ο Γιώργος Γεράρδος Πρόεδρος της Πλαίσιο Computers και πλέον πρώην μέλος του Δ.Σ. της Lamda Development..

Ο Γιώργος Γεράρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πλαίσιο και μορφή του επιχειρείν στην Ελλάδα, προχώρησε σε μία πράξη που δεν συνηθίζει. Αγόρασε την Παρασκευή 29/11/2019 μετοχές, 3.500, της εταιρείας του Πλαίσιο με τιμή 3,55 ευρώ. Η πράξη αυτή έγινε σε μία περίοδο, που η τιμή της μετοχής έχει πτωτική πορεία και σημειώνει διαδοχικές χαμηλότερες τιμές τρέχοντος έτους, που είναι ταυτόχρονα και χαμηλότερες τμές από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχει κάνει κάποια πράξη τα τελευταία τρία χρόνια επί των μετοχών της εταιρείας του. Ίσως γιατι δεν χρειάζεται να αυξήσει τη συμμετοχή του αφού ο ίδιος κατέχει το 66,52% των μετοχών και ο υιός του Κωνσταντίνος, το 15,17%. Πάντως, σε αυτή τη  φάση το έκανε.
Η πτωτική πορεία της μετοχής συμπίπτει τους τελευταίους μήνες με μικρότερη κερδοφορία. Κάτι, που οφείλεται σύμφωνα με τη διοίκηση, όχι σε κάποιο παράγοντα που σχετίζεται με τη ζήτηση ή κάποιο αρνητικό γεγονός – η εταιρεία είχε αύξηση πωλήσεων το 2018 και ίδιες πωλήσεις το α΄εξάμηνο του 2019 – αλλά στα αυξημένα λειτουργικά κόστη που συνοδεύουν τις επενδύσεις του 2018 (7,5 εκατ. ευρώ) και του 2019 (10 εκατ. ευρώ) και τις αναπτυξιακές κινήσεις όπως είναι όπως είναι το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων και η είσοδος της εταιρείας στις λευκές συσκευές. Και από τις δύο αυτές κινήσεις η εταιρεία αναμένει αύξηση πωλήσεων και να είναι κερδοφόρες.

Σχετικά με την πορεία της μετοχής τα τελευταία χρόνια, θα παρατηρήσει κάποιος πως ήταν από τις ελάχιστες του Χρηματιστηρίου Αθηνών που κινήθηκαν ανοδικά στη διάρκεια ίσως της χειρότερης περιόδου για την ελληνική οικονομία την περίοδο 2012-2013 όταν η χώρα δεν είχε πυξίδα και αντιμετώπισε εσωτερική αναταραχή με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Από το καλοκαίρι του 2012 όταν η τιμή της μετοχής ήταν πάνω κάτω από τα 1,8 ευρώ ακολούθησε μία σπάνια ανοδική πορεία φθάνοντας τον Ιούνιο του 2014 στα 7,4 ευρώ. Από τότε ακολουθεί καθοδική τροχιά που σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Τότε,  ανέκαμψε δύο φορές φθάνοντας στα 4,6 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2018. Από τότε όμως,  αργά αλλά σταθερά διολισθαίνει μέχρι τις τρέχουσες τιμές στην περιοχή των 3,5 ευρώ.