Ο Ιβάν Σαββίδης διεκδικεί και το Πόρτο Καρράς

Σε συζητήσεις για την απόκτηση του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς βρίσκονται στελέχη του ομίλου εταιρειών που ελέγχει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μετά την απόφαση της εταιρείας Τεχνικής Ολυμπιακής να κινήσει διαδικασίες πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που βρίσκεται στη Χαλκιδική και περιλαμβάνει έκταση 17.000 στρεμμάτων τρία ξενοδοχεία, μαρίνα, καζίνο καθώς και δυνατότητα ανάπτυξης 500 παραθεριστικών κατοικιών. Με βάση την τελευταία αποτίμηση, στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης του 2017.

Αλλοι δύο ενδιαφερόμενοι, η εταιρεία TEMEΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και η εταιρεία διαχείρισης real estate HINES, που συμμετείχαν στην διεκδίκηση φαίνεται να μένουν πίσω μπροστά στις επιδιώξεις του επιχειρηματία να εδραιώσει την θέση του στην αγορά της Βόρειας Ελλάδος.

Ο Ιβάν Σαββίδης εκτός από ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει μισθώσει το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό «κόκκινο κτίριο» απέναντι από το ναό της Αγίας Σοφίας στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας 31 και Ερμού 52, το Ξενία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής και είναι μέτοχος στην κοινοπραξία που εξαγόρασε τον ΟΛΘ.

Η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε προσφάτως πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις χωρίς να αναφέρει το όνομα του υποψήφιου αγοραστή: «σε συνέχεια της από 21.1.2019 ανακοίνωσης, η Εταιρεία με την επωνυμία Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επενδυτές, αποφάσισε με γνώμονα το συμφέρον της Εταιρείας, να εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με επενδυτή, προκειμένου ο τελευταίος να αποκτήσει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς Α.Ε. Υπενθυμίζεται, συναφώς, ότι η Εταιρεία έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία “T.O International Holding Ltd”. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη επί του θέματος.»