Νέα επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης με θέμα: «Μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης του Βόλου από την καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge».
Στην ερώτηση του βουλευτή, ο οποίος έκανε λόγο μέχρι και για αφαίρεση της άδειας της ΑΓΕΤ Ηρακλής για την καύση, απάντησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου. Ο υφυπουργός είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής και με βάση τους ελέγχους που προηγήθηκαν δεν προκύπτει ρύπανση της περιοχής από την καύση που κάνει η ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι έχουν αποφασισθεί νέοι έλεγχοι από κλιμάκιο της Περιφέρειας, τα οποτελέσματα των οποίων θα βγάλει το ΑΠΘ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα έχει και προσωπική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες όπου θα μεταβεί στο Βόλο.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν μία μυρωδιά καμένου πλαστικού άρχισε να γίνεται «ορατή» στην όσφρυση των κατοίκων της πόλης του Βόλου. Η μυρωδιά στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, έγινε κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου. «Εκτός από την δυσάρεστη αίσθηση που προκαλεί η δυσοσμία, η ύπαρξή της σχετίζεται πλέον και με την εμφάνιση συμπτωμάτων, όπως έντονος βήχας, φαρυγγαλγία, ρινόρροια και δερματικά προβλήματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιοι έλεγχοι με καθυστέρηση αλλά δεν έχει βρεθεί η αιτία του «κακού», που μολύνει το περιβάλλον και τον αέρα που οι κάτοικοι του Βόλου αναπνέουν.
Όπως είπε τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθυντής Ερευνών του Δημοκρίτου Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης σε ημερίδα που οργάνωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας για την αέρια ρύπανση «η οσμή μπορεί να είναι κάτι ενοχλητικό για εμάς, αλλά να μην είναι κάτι επικίνδυνο. Αλλά μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο».