Πτώση στη Wall Street – κυρίως για Big Tech – εν αναμονή Fed και του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας

Οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν στην Τρίτη στη Wall Street, καθώς οι τίτλοι εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου (Big Tech) βρέθηκαν υπό πίεση ενώ η γερουσία συνέχισε τη συζήτηση για το επόμενο πακέτο οικονομικής στήριξης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού εν μέσω διαφωνιών, που καθυστερεί την απόφαση.

Ο Dow Jones έκλεισε 205,49 μονάδες χαμηλότερα ή 0,8% στις 26.379,28. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 1,3% στις 10.402,09 και ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,6% για να κλείσει στις 3.218.44.

Οι μετοχές της Amazon έχασαν το 1,8% της αξίας τους και της Netflix το 1,4%. Οι μετοχές της Alphabet (Google) είχαν απώλειες 1,7%, της Facebook 1,5% και της Apple έκλεισαν 1,6% χαμηλότερα. Οι μετοχές επίσης πιέστηκαν λόγω απογοητευτικών τριμηνιαίων οικονομικών μεγεθών από εταιρείες όπως η McDonald’s και η 3M. Οι μετοχές της McDonald υποχώρησαν 2,5% αφού ο γίγαντας του fast food εμφάνισε κέρδη κατώτερα των προβλέψεων και πτώση 30% στα συνολικά έσοδα. Η 3M υποχώρησε 4,8% μετά την ανακοίνωση επίσης απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν και άλλες εταιρείες τα αποτελέσματα τριμήνου μεταξύ αυτών και η Apple και η Amazon.

Μέχρι την Τρίτη το πρωί, περισσότερες από 160 εταιρείες που συμμετέχουν στον δείκτη S&P 500 δημοσιοποίησαν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Από αυτές τις εταιρείες, το 81% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία του The Earnings Scout.

Οι μετοχές που αναμένεται να επωφεληθούν από επαναλειτουργία της οικονομίας αντέδρασαν ανοδικά. Η United και η American Airlines κέρδισαν περισσότερο από 3% η καθεμία. Η Delta σημείωσε άνοδο 1,7%, η Carnival 4,2% και η Norwegian Cruise Line έκανε να μικρό άλμα 6,3%.

Στο μεταξύ, η FED, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση του συμβουλίου οικονομικής πολιτικής συνάντηση την Τρίτη για να ακολουθήσουν αποφάσεις επί του επιπέδου των επιτοκίων την Τετάρτη. Την Τρίτη, η Fed ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα προγράμματα δανεισμού της έως το τέλος του 2020.

Η συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης συνεχίζεται

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τους Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία θα περιλαμβάνει στήριξη ανέργων, νέα άμεση πληρωμή σε νοικοκυριά έως 1.200 $ δολαρίων και περισσότερα κεφάλαια δανείων στις μικρές επιχειρήσεις του Προγράμματος Προστασίας Paycheck. Επίσης, θα παρέχει ομοσπονδιακή ασφάλιση ανέργων στο 70% των προηγούμενων μισθών, αντικαθιστώντας τα $ 600 την εβδομάδα που οι πολιτείες των ΗΠΑ σταμάτησαν να πληρώνουν αυτήν την εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο έρχεται την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 4,2 εκατομμύρια λοιμώξεις μαζί με τουλάχιστον 147.303 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.