Οριακή πτώση το Χρηματιστήριο, ανοδικά Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ (λόγω απόφασης Άδωνι)

Οριακή πτώση σημειώνει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Λίγο μετά τις 12.00 ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 933,04 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,13%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,2% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,33%. Πτωτικά κινούνται οι σημαντικότερες μετοχές, από αυτές που μέχρι τώρα συμμετέχουν στην ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου όπως είναι η ΔΕΗ, η ΓΕΚ-Τέρνα, η Lamda Development, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Coca Cola.

Οριακά θετικά κινούνται οι μετοχές των τραπεζών με τον σχετικό δείκτη στο +0,14%.

Από τις μετοχές που κάνουν τη διαφορά και καταγράφουν αξόλογα κέρδη είναι της Μυτιληναίος 2,2%, της Ελλάκτωρ +1,92% και της ΕΧΑΕ +1%.

Η άνοδος της μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποδίδεται στη θετική –  για την εταιρεία – απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να επιτρέψει να λειτουργούν 32 Κυριακές το χρόνο και τα εμπορικά κέντρα που εκμεταλλεύεται ο όμιλος και μέχρι τώρα εξαιρούνταν από τη σχετική απόφαση.