Παράθυρο ευκαιρίας η πτώση ενοικίων στις πολυτελείς κατοικίες στο Λονδίνο

Τα ενοίκια στις πλουσιότερες περιοχές του Λονδίνου μειώνονται καθώς οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να εκμισθώνουν τα ακίνητά τους αντί να τα πωλούν σε μια πτωτική αγορά. Οι τιμές μειώθηκαν 4,6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον κορυφαίο δείκτη του κεντρικού Λονδίνου της Knight Frank. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών. Ορισμένα μεγάλα ακίνητα του κεντρικού Λονδίνου καταχωρήθηκαν προς ενοικίαση καθώς άρθηκαν οι περιορισμοί του lockdown, αυξάνοντας περαιτέρω την προσφορά.
«Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των εντολών για ενοικίαση ήταν σταθερά μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς οι ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέλεξαν να νοικιάσουν», δήλωσε ο Tom Bill, επικεφαλής της έρευνας κατοικιών της Knight Frank. «Οι υλικοτεχνικοί και οικονομικοί περιορισμοί γύρω από τις εταιρικές μετεγκαταστάσεις είχαν επίσης επιβραδυντικό αποτέλεσμα στη ζήτηση και μεγέθυναν την αγορά προς ενοικίαση».
Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο καταργεί σταδιακά περαιτέρω κανόνες lockdown, το παράθυρο ευκαιρίας για τους ενοικιαστές μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμο.
Την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουνίου, ο αριθμός των εκτιμήσεων αποτίμησης για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες ήταν σχεδόν το ένα τέταρτο κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών, σύμφωνα με τον Knight Frank.
Επίσης επιβραδύνεται ο ρυθμός μείωσης των τιμών πώλησης στις ακριβές αγορές του Λονδίνου. Οι τιμές μειώθηκαν 3,6% το β΄τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με πτώση 4,4% το τρίμηνο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου.