Πέντε νέες εταιρείες στα media από τον όμιλο Ρέστη

Ο χώρος των media δεν αφήνει ασυγκίνητο τον όμιλο Ρέστη που έχει μία διακριτική  παρουσία στο συγεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, την οποία φαίνεται ότι θέλει να ενισχύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υιός του Βίκτωρα Ρέστη, Σταμάτης, ίδρυσε μια σειρά εταιρειών για να δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Η πρώτη εταιρεία που ίδρυσε είναι η Sunrise Media, η οποία έχει το ρόλο της «μαμάς» καθώς μέσω αυτής έγιναν οι συμμετοχές στις άλλες τρεις εταιρείες. Σκοπός της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων η έκδοση περιοδικών, η διάθεση διαφημιστικού χώρου σε περιοδικά, η έκδοση εφημερίδων, η διάθεση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο, καθώς και υπηρερσίες χορήγησης αδειών για τα δικαιώματα κινηματογραφικών ταινιών.

Ενδιαφέρον έχει πως μεταξύ των επωνυμιών η μία ονομάζεται Nitro Media ΙΚΕ, η οποία παραπέμπει στα περιοδικά και στο ραδιοφωνικό σταθμό που είχε ιδρύσει ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Eκτός από την Sunrise Media ιδρύθηκαν και οι εταιρείες:

E.W. PUBLISHING Μ.Ι.Κ.Ε.

R.S. PUBLISHING Μ.Ι.Κ.Ε.

Ν.W. PUBLISHING M.I.K.E.

NITRO MEDIA Μ.Ι.Κ.Ε.

Διαχειριστής των εταιρειών είναι ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται χρόνια με τον όμιλο Ρέστη. Ο κ. Ζαφειρόπουλος ειναι αντιπρόεδρος της εταιρείας Ραδιοτηλεόραση Πειραιάς, που εκμεταλλεύεται το τηλεοπτικό κανάλι Rise TV.

Ο όμιλος Ρέστη ήταν ιδιοκτήτης και του μουσικού σταθμού Music 89,2 ο οποίος πουλήθηκε στον όμιλο Πολίτη, ιδιοκτήτη των ραδιοφωνικών σταθμών Sfera 102,2 και Μουσικός 98,6. Παλαιότερα ο πατέρας του Βίκτωρα Ρέστη, Σταμάτης όπως και ο γιός) ήταν μέτοχος στην Minos EMI. Κι έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση με το χώρο των celebrities.

Φαίνεται πάντως πως γενικά ο χώρος του τύπου δεν αφήνει τους ισχυρούς επιχειρηματίες μετά και την ομολογουμένως μεγάλη προσφορά για τη Ναυτερμπορική από εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη ενώ προς εκποίηση βαίνουν και άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από το χώρου του τύπου, όπως το αρχείο και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ελευθεροτυπίας.

Πάντως, το γεγονός ότι ίδρυσε πέντε εταιρείες – οι τέσσερις με παρεμβερή ονόματα – είναι περίεργο και ενδεχομένως αχρείαστο αφού με λιγότερες εταιρείες γίνεται πιο αποτελεσματικά η δουλειά. Στο παρελθόν κάποιοι επιχειρηματίες στο χώρο του τύπου είχαν πολλές ομοειδείς εταιρείες  αλλά η ενασχόλησή τους δεν στέφθηκε από επιτυχία.