Ποιοί έλαβαν τα βραβεία της γαστρονομικής εορτής ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή EΞΠΟΤΡΟΦ έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Μαρούσι. Τιμώμενη περιφέρεια ήταν εφέτος η Κρήτη. Οι εκλεκτοί επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών μαζί με την αγαπημένη σεφ και πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υποδέχτηκαν τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας στη μεγαλύτερη γιορτή γεύσης και μαγίρεψαν με άλλους καταξιωμένους σεφ στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Μέσα από την ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύονται καινοτόμα προϊόντα της γαστρονομίας μέσα από μία διαδικασία αξιολόγησης εκλεκτών προϊόντων από όη την Ελλάδα. Έτσι και εφέτος απονεμήθηκαν βραβεία για τα προϊόντα που ξεχώρισαν.

Βραβεία Γεύσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Ξηρό τρόφιμο: η κρέμα φιστικιού χωρίς ζάχαρη της εταιρείας ΑΙΑΚΕΙΟΝ
Νωπό τρόφιμο: το καπνιστό συκώτι σολομού της εταιρείας G-fish
Ελαιόλαδο: το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Ziro
Αλκοολούχα ποτά/ Οίνος/ Αναψυκτικά/ Ροφήματα: το liqueur limoncello της εταιρείας Lazaris Distillery & Artisan Sweets

 

Βραβεία Συσκευασίας ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Χρυσό βραβείο πήρε η εταιρεία Lazaris Distillery & Artisan Sweets με το limoncello, στη 2η θέση η εταιρεία Arritos Hellenic Herbs, για το minimal design ενώ στην 3η θέση βρέθηκαν οι ελιές καλαμών της εταιρείας Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ.

Βραβεία Καινοτομίας ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

H εταιρεία EC STEVIA SA κέρδισε τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση με το φυσικό επιτραπέζιο γλυκαντικό της με 0 θερμίδες, το αργυρό βραβείο, η βιολογική ρίγανη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ‘’ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ’’ και το χάλκινο απονεμήθηκε στην εταιρεία Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ με τις γευστικές ελιές καλαμών.

Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020

Ο λόγος για τα προϊόντα της εταιρείας Κουκούλης Αλ- Γαλάνης Μιχ. Ο.Ε. (ΑΙΑΚΕΙΟΝ) που κατέκτησαν την 1η θέση, με την κρέμα φιστικιού χωρίς ζάχαρη και την 3η θέση αντίστοιχα με την κρέμα φιστικιού.

Στην 2η θέση, βρέθηκαν οι ελιές καλάμων Ω της εταιρείας Xριστίνα και Μαργαριτά Κεφαλά ΟΕ, όπου φέτος απέσπασαν στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συνολικά 3 βραβεία.