Ποιός Πολάκης! Με λένε Βερβεσό, είμαι πρόεδρος του ΔΣΑ και γιορτάζω τα γενέθλιά μου

Μετά τον δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε κυρίως στα social media από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν και εικονίζουν τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθθηνών Δημήτρη Βερβεσό να ανοίγει σαμπάνιες γιορτάζοντας μαζί με 8 άτομα χωρίς την παραμική προστασία μασκών, τα γενέθλιά του, ο ίδιος αντί να ζητήσει συγγνώμη για την παράνομη συμπεριφορά, έκανε δηλώσεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ανάλογη ήταν η συμπεριφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού  Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος εμφανίστηκε να συντρώγει με φίλους του,  «πνίγοντας» την απαγόρευση της καραντίνας.

Ιδού τι ανέφερε ο κ. Βερβεσός, ο οποίος δεν ζήτησε καν συγγνώμη από τους δικηγόρους και τους πολίτες αυτής της χώρας αφού εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες-επιστήμονες:

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.

Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Τα σχόλια περιτεύουν. Ίσως μετά από αυτό κάποιοι δικηγόροι να ζητήσουν την παράιτησή του γιατί δεν προσβάλει τον εαυτό του αλλά έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, που δεν του αξίζει.