Πόλεμος στη Συρία: Ο Ερντογάν έκανε πράξη την απειλή του και στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Κόλαση πολέμου στη Συρία με δεκάδες Τούρκους νεκρούς και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή το πρωί στα τουρκικά παράλια σύμφωνα με εικόνες που έδειξαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα.

Αυτά συμβαίνουν μετά την αεροπορική επίθεση που δέχθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον συνασπισμό του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας, στην περιοχή της Ιντλίμπ, με τουλάχιστον 33 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο, ενώ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Άγκυρα έχει λάβει την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες και μετανάστες, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα, να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, καθώς τα τουρκικά κόμματα πιέζουν για ολοκληρωτική στρατιωτική δράση στη Συρία, τονίζοντας πως θα στηρίξουν οποιαδήποτε απόφαση για επέμβαση, όποιο και αν είναι το κόστος.