Προ των πυλών η κακοκαιρία «Φίλιππος» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός και οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος», όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη που θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν την Ελλάδα. Τα ισχυρά φαινόμενα της κακοκαιρίας αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Α. Από τις πρώτες ώρες αύριο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και έως το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.