Πρόχειρα και απροετοίμαστα

Στα κάγκελα έχουν ανέβει και πάλι έμποροι, δικηγόροι, εστιάτορες, εκπαιδευτικοί και άλλες κατηγορίες πολιτών, καθώς οι «βαλβίδες αποσυμπίεσης» που η κυβέρνηση θέλησε να δώσει στους πολίτες κα στην αγορά, αίροντας μέρος των περιοριστικών μέτρων, φαίνεται να έχει γίνει πρόχειρα και απροετοίμαστα.

Το λιανεμπόριο τελικά δεν θα ανοίξει επισήμως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη καθώς η απόφαση της Παρασκευής για άνοιγμα άλλαξε το Σάββατο. Οι δικηγόροι, οι δικαστές και όλο το προσωπικό που ασχολείται με την εκδίκαση υποθέσεων λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των δικαστηρίων δεν ξέρουν πως θα ανοίξουν, με ποιόν τρόπο και για ποιές υποθέσεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή την Παρασκευή τα έριξε στους λοιμωξιολόγους που δεν επέτρεπαν τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε πως ότι ανοίξει δεν θα κλείσει, αλλά αφενός τον πρόλαβε η νέα απόφαση περί της αναστολής της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις παραπάνω περιοχές.

Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει ένα τεράστιο μπέρδεμα, ο κόσμος και οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι ισχύει και τι δεν ισχύει και όλα βρίσκονται στον αέρα. Ο κόσμος πραγματικά έχει βγει στο δρόμο και κυκλοφορεί σαν να μην υπάρχει πανδημία χωρίς μάσκα, η αστυνομία έχει κρυφτεί μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και το μόνο που μένει στους πολίτες είναι η ελπίδα μην κολλήσουν τον ιό.