Προς έκδοση ομολόγου Tier II και η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II, αναθέτοντας τη διαδικασία στις επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs International, UBS ως Joint Global Coordinators και Joint Bookrunners, μαζί με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura. Ο τίτλος θα είναι τύπου 10ΝC5, όπως και ο προηγούμενος, δηλαδή 10ετής με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο σε έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους €400 εκατ. (10NC5), με επιτόκιο 9,75%.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που απόκτήθηκε από την έκδοση του ομολόγου της Alpha Bank και να επιτύχει να καλύτερο κόστος κεφαλαίου από το 9,75% που είχε το προηγούμενο ομόλογο της τράπεζας. Η Alpha Bank δανείστηκε με επιτόκιο 4,25% και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα ήθελε ένα επιτόκιο όσο το δυνατό πιο κονρτά σε αυτό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούσε να πετύχει ένα επιτόκιο κοντά 5,5% δεδομένου ότι το επιτόκιο της έκδοσης του Tier II του περασμένου καλοκαιριού έχει ήδη υποχωρήσει στο 7,17% στην 10ετία ενώ στην 5ετία διαμορφώνεται στο 5,31%.