Πτώση παντού στα Χρηματιστήρια – Νέες απώλειες για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια υποχωρούν σε υψηλό ποσοστό μετά τη χθεσινή πτώση της Wall Street (-3,58% ο Dow Jones) και την πρωινή του Nikkei (-2,72%) στην Ιαπωνία, υπό την πίεση που ασκεί στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα η διασπορά του κορονοϊού.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,7% με τις μετοχές των εταιρειών μεταφορών και αναψυχής να καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης άνω του 2,7%.

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου προσέγγισαν νέο χαμηλό επίπεδο όλων των εποχών. Ενδεικτικά η απόδοση των ομολόγων ομόλογα 10ετούς διάρκειας υποχώρησε στο 0,809%.

Στην Αθήνα, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του και κινείται χαμηλότερα των 700 μονάδων. Λίγο μετά τις 12.00 ο δείκτης υποχωρούσε 4,64% και ήταν στις 694 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που εχθές σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης που έχουν σημειωθεί ιστορικά στο Χρηματιστήριο, χάνοντας σε μία ημέρα 30% της αξίας της, σήμερα υποχωρεί 5,45% στα 0,78 ευρώ. Την πτώση δεν φαίνεται προς το παρόν να ανακόπτει η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας, παρέχοντας πιο αναλυτική ενημέρωση για το συμβαίνει και δεν συμβαίνει στην εταιρεία.