Πτώση στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια – Στο μείον 4% οι τράπεζες στην Αθήνα

Πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή, τελευταία ημέρα της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήριο και το ελληνικό, καθώς επενδυτές και αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη απάντηση της Ουάσινγκτον στην έγκριση από το κινεζικό Κοινοβούλιο της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,81% στις 11:00 ώρα Ελλάδας και με τον δείκτη Dax στη Φρανγκφούρτη να έχει τη μεγαλύτερη πτώση άνω του 1%.

Οι μετοχές των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων και εξαρτημάτων για οχήματα κατέγραψαν πτώση 2,5%, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής και των τραπεζών να υποχωρούν πάνω από 2%.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακολουθεί τη γενικότερη πτωτική τάση και κινείται με απώλειες άνω του 1%.  Ο κλάδος που οδηγεί σε πτώση τον Γενικό Δείκτη είναι οι τράπεζες που σήμερα θυμήθηκαν τον κακό εαυτό τους και χάνουν κατά μέσο όρο 4%.
Να θυμίσουμε πως Εθνική και Alpha Bank δημοσιοποίησαν οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνεται δεν συγκίνησαν τους επενδυτές.