Σε εφαρμογή η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό, τουρισμό

Σε άμεση εφαρμογή τίθεται η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό, η οποία κατατέθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας και αφορά στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας (ΠΟΕΕΤ).

“Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα καθώς αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και, μάλιστα, αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι διαιτητικής απόφασης”, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

“Επιβεβαιώνεται, παρά την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να υπογράφονται στο πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων όπως προβλέπεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο και υποστηρίζουμε έμπρακτα –μετά την τροποποίηση του ν. 1876/90 από την κυβέρνησή μας και τη ψήφιση του δικού μας νόμου ν. 4635/19- τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και κάθε πρωτοβουλία που βελτιώνει τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των εργαζομένων και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.