Σε καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον γιατί ήρθε σε επαφή με βουλευτή που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα ύστερα από επαφή με βουλευτή που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19.

Tην είδηση περί καραντίνας επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Ο πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του, δεν παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζόνσον στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με βουλευτές στη Ντάουνινγκ Στριτ συνομίλησε με τον βουλευτή Λι Άντερσον, ο οποίος λίγο αργότερα βγήκε θετικός στον ιό.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου και λίγο αργότερα, αρχές Απριλίου, μεταφέρθηκε στην εντατική.

Ο ίδιος ο Τζόνσον έγραψε στο τουίτερ:

«Σημερα ειδοποιήθηκα απο την επιτροπή του Εθνικού Συστηματος Υγείας οτι πρέπει να απομονωθώ, καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που έδειξε θετικός στον COVID-19. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο10 καθώς θα συνεχίζω να ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας».


Τ

‘Ηταν ο πρώτος πρωθυπουργός που μολύνθηκε από κορωνοϊό, ενώ κατά το πρώτο κύμα πανδημίας ανήκε σε εκείνους που υποτιμούσε τη σοβαρότητα της νόσου, επιδεικνύοντας, δε, αργά αντανακλαστικά ως προς τη λήψη μέτρων για την αναχαίτιση διασποράς του ιού.

Κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάντως, το Λονδίνο έχει λάβει αυστηρά μέτρα ακολουθώντας την πολιτική των περισσότερων χωρών της Ευρώπης.

 

είχε νοσήσει βαριά από κορωνοϊό, πριν από λίγους μήνες, στο πρώτο κύμα της πανδημίας – Λίγες ημέρες νωρίτερα συναντήθηκε με βουλευτή ο οποίος βγήκε θετικός στη νόσο Covid-19
Σε αυτοαπομόνωση έχει υποβληθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός