Σε ποιά τιμή η Eurobank πουλάει 370+640 ακίνητα;

H τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε πως έχει έλθει σε αρχική συμφωνία για την πώληση 370 ακινήτων – η ολοκλήρωσή της τοποθετείται στις αρχές του 2020 – και πως έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης επιπλέον 640 ακινήτων.

Στην πρώτη περίπτωση, της πώλησης 370 ακινήτων, αναφέρει ότι η αξία των ακινήτων είναι 84 εκατ. ευρώ, χωρίς να προσδιορίζει εάν αυτή η αξία είναι η εμπορική ή αντικειμενική. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και ειδικά στην πρώτη που έχει επέλθει αρχική συμφωνία δεν αναφέρει ούτε κατά προσέγγιση το τίμημα της πώλησης.

Αν κάποιος διερωτηθεί τί είδους ακίνητα είναι αυτά, η απάντηση είναι πως πρόκειται για ακίνητα ιδιοκτησίας της τράπεζας τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν περιέλθει στην κυριότητα της τράπεζας από πλειστηριασμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τράπεζας:

Η Eurobank στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της, προχώρησε σε συμφωνία με την BrookLaneγια την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (projectOpus και Resi).

«Ήδη η Eurobank και εταιρεία του ομίλου της BrookLane υπέγραψαν αρχικές συμφωνίες και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020.Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα συνολικής αξίας €84εκ.

Παράλληλα,η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενός ακόμα χαρτοφυλακίου (projectStar) της Eurobank που περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα μικρής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Οι συμφωνίες αυτές οι οποίες επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων, εντάσσονται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των ακινήτων και την αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά.