
Η TikTok προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να αποφύγει το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της από αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ, μετά από σχετική απόφαση του αμερικανού προέδρου, μετέδωσε σήμερα Σάββατο το Bloomberg News.
Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg News στην διεύθυνση https://bloom.bg/2FHI6Rz.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε χθες διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στους πολίτες στις ΗΠΑ να “κατεβάζουν” την κινεζική εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από τις 20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσφυγή αυτή υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με την απαγόρευση της εφαρμογής αυτής και ότι αυτό το έκανε για πολιτικούς λόγους κι όχι για να σταματήσει μια “ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη απειλή” στις ΗΠΑ, όπως απαιτεί ο νόμος.
































