Στην Αθήνα κατάστημα των Bank of China και Industrial and Commercial Bank of China

H Τράπεζα της Ελλάδος, με το από 31 Οκτωβρίου 2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ), ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg. Η ημερομηνία έναρξης εργασιών του υποκαταστήματος είναι η 1η Νοεμβρίου 2019 και η διεύθυνση εγκατάστασής του είναι Λεωφόρος Μεσογείων 2, στην Αθήνα.

Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου 2019 η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι αποτέλεσμα των συνεχών επαφών των ελληνικών κυβερνήσεων με την Κυβέρνηση της Κίνας, τους αξιωματούχους και τους επιχειρηματίες και λαμβάνουν χώρα την ώρα που ο σημερινός Ελληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημο ταξίδι στην Κίνα.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping ενώ προηγουμένως συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Bank of China, Liu Liange.