Συνέδριο ΣΕΚΑΣΕ για την αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου μη συμμόρφωσης

«Αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου μη συμμόρφωσης» είναι το θέμα του τρίτου Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), ο επίσημος φορέας Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Palladian Conferences και υπό την αιγίδα του International Compliance Association (ICA), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος (ΔΔ-Ε), του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (ΙΕΕE), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΕΑΕΕ) και του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, και ο αριθμός συμμετεχόντων με φυσική παρουσία θα είναι περιορισμένος με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το συνέδριο θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Θεματικές ενότητες
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Ο κανονιστικός κίνδυνος στις επιχειρήσεις

Οι προκλήσεις του επιχειρείν από τη σκοπιά του κανονιστικού κινδύνου, oι κυκλικές επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα καθώς και ο ρόλος των εποπτικών/ρυθμιστικών αρχών και η ανάγκη παροχής καθοδήγησης/ενημέρωσης προς τις επιχειρήσεις, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτή την ενότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: Η ποιότητα της Εταιρικής Διακυβέρνησης ως παράγοντας κινδύνου μη συμμόρφωσης

Η Εταιρική Διακυβέρνηση ως η δομημένη συνολική στρατηγική προσέγγιση της διαχείρισης της επιχείρησης ώστε να μην ξεπερνά το αποδεκτό κατώφλι κινδύνου. Ποιοι οι κίνδυνοι συμμόρφωσης λόγω ελλιπούς εφαρμογής των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης στις εταιρείες; Το παραπάνω, καθώς και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτή την ενότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙI: Αντιμετώπιση του κινδύνου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με βάση τον κίνδυνο

Σε αυτή την ενότητα θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, η ετοιμότητα των εποπτευόμενων οργανισμών να εφαρμόσουν το risk based approach και των εποπτικών μηχανισμών να αξιολογήσουν την εφαρμογή του, καθώς και η μελλοντική λειτουργία πλατφόρμας KYC.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: Οικονομικές Κυρώσεις & Περιοριστικά Μέτρα

Ποιες είναι οι αρμόδιες Αρχές που έχουν την δυνατότητα επιβολής τέτοιων μέτρων; Ποιους αφορούν και για ποια θέματα; Ακόμη, θα αναφερθούν οι επιπτώσεις μη συμμόρφωσης, οι τρόποι που επηρεάζουν τα μέτρα αυτά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε τι στοχεύουν καθώς και για ποιους λόγους οφείλουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να συμμορφώνονται σε αυτά.

Ομιλητές
 • Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Group Compliance Officer, Eurobank
 • Ξενοφών Αυλωνίτης, Group Compliance, Alpha Bank
 • Γιάννης Δρακούλης, Επικεφαλής τμήματος ειδικών ερευνών και εταιρικής συμμόρφωσης, ΕΥ Ελλάδος
 • Σπύρος Θέμελης, Νομικός Σύμβουλος, Παπαστράτος / Philip Morris International
 • Σοφοκλής Καραπιδάκης, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Μυτιληναίος Α.Ε
 • Αμαλία Κυρίκου, Compliance, Strategy, Training & Communication Section Manager, Όμιλος OTE
 • Χριστίνα Λιβαδά, Assistant Professor of Commercial Law, Special Legal Advisor, Alpha Bank
 • Γιάννης Μαστροκώστας, Εταιρικές Υποθέσεις – Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης Καταπολέμησης Παράνομου Εμπορίου, Παπαστράτος/ Philip Morris International,
 • Κατερίνα Παυλάκη, AML/CFT Professional, Εξωτερική Σύμβουλος, ΕΥ Ελλάδος
 • Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής, Ελληνική Ένωση Τραπεζών
 • Αναστασία (Νατάσα) Στάμου, Αντιπρόεδρος Β’, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
 • Ηλίας Στενός – Country Compliance Officer, GSK Greece
 • Ευάγγελος Τσεκρέκος, Πρόεδρος Δ.Σ, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ)
 • Θεόδωρος Σταύρου, Head of Compliance, Société Générale Bank Cyprus
 • Joël Pastre, Head Compliance, Anti-Corruption, Global Risk
 • Saskia Rietbroek, CSS, Executive Director and Co-Founder, Association of Certified Sanctions Specialists (ACSS)
 • Daniel A. Tadros, Chief Legal Officer, American Steamship Owners Mutual Protection & Indemnity Association, Inc. – Shipowners Claims Bureau, Inc., Managers.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Bronze Sponsors, Alpha Bank και Eurobank, και των Contributors, EY, Infocredit Group και ΟΤΕ.  Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι ιστοσελίδες insurancedaily.gr και mononews.gr, τα περιοδικά Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ και Ασφαλιστική Αγορά και το Newsletter BNB Daily.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://palladianconferences.gr/