Συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας- Εταιρείες του είχαν λάβει εκατομμύρια δάνεια από τη Marfin του Βγενόπουλου

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας από αστυνομικούς την Κυριακή το μεσημέρι στην Κηφισιά έξω από το σπίτι του. Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Ο Ζολώτας ήταν από τους επιχειρηματίες-φίλους του αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλου, και οι εταιρείες του είχαν λάβει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη Marfin Popular Bank, τα οποία δάνεια είχαν τεθεί  υπό τον έλεγχο των εποπτικών αρχών και σύμφωνα με σχετικό πόρισμα θεωρούνταν επισφαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o εφοπλιστής συνελήφθη για υπόθεση 96 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί από τις κυπριακές αρχές αίτημα για έκδοσή του, ώστε να δικαστεί εκεί.

Στα τέλη του 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του.

Οι κυπριακές αρχές αναζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές μαζί με άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.