Τα κακά νέα για τα εμβόλια «νίκησαν» τα καλά εταιρικά νέα στη Wall Street

Οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν στη Wall Street την Τρίτη 13/10 καθώς απουσίασαν αυτή τη φορά οι καταλύτες για υψηλότερα επίπεδα, διακόπτοντας το ανοδικό σερί τριών ημερών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 157,71 μονάδες ή 0,6% και έκλεισε στις 28.679,81 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,63% στις 3.511,93 μονάδες και ο Nasdaq είχε τη μικρότερη πτώση 0,1% και έκλεισε στις 11.863,90 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά αλλά έχασαν τα κέρδη τους όταν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ πάγωσαν την τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών της θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Eli Lilly λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των χρηστών. Τα νέα ακολουθούν αυτά της Johnson & Johnson περί διακοπής των δοκιμών αντίστοιχου εμβολίου κατά του ίδιου ιού. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών υποχώρησαν 2,85% και 2,29% αντίστοιχα. Μάλιστα η πτώση της Johnson & Johnson συνέβη παρά το ότι η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα.

Καλά νέα δεν ήρθαν ούτε από το μέτωπο της οικονομικής βοήθειας με την επικεφαλής της βουλής των αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόσι να υποστηρίζει σε επιστολή της ότι η πρόταση του Λευκού Οίκου δεν είναι επαρκής σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης. Πάντως, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, δήλωσε ότι το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα ένα μικρότερο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Καλά νέα από τις τράπεζες

Καλά νέα ήρθαν από τις επιχειρήσεις με την JPMorgan Chase να ανακοινώνει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αναμένονταν για το τρίτο τρίμηνο. Η Citigroup δημοσίευσε επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε και η εταιρεία BlackRock που είδε τις μετοχές της να αυξάνονται 3,9%. Η BlackRock ανέφερε ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της αυξήθηκαν σε 7,81 τρισεκατομμύρια δολάρια από 7,32 τρισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίθετα, η Delta Air Lines ανακοίνωσε μεγαλύτερες απώλειες των αναμενομένων με μείωση εσόδων κατά 75% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Οι μετοχές της υποχώρησαν 2,7%.

Το πρώτο iPhone 5G
Η Apple παρουσίασε το πρώτο της iPhone τεχνολογίας 5G. Η αναλύτρια  της Morgan Stanley, Katy Huberty, χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως το το σημαντικότερο εδώ και χρόνια. Όμως η τιμή των μετοχών της Apple υποχώρησε 2,7%, μετά βέβαiα το ράλι της Δευτέρας (+6,4%).

Η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο 3,2% μετά την ανακοίνωση περί αναδιοργάνωσης της εταιρείας και της συγκέντρωσης επί μέρους εταιρειών πολυμέσων του ομίλου σε έναν ενιαίο οργανισμό που θα είναι υπεύθυνος για τη διανομή περιεχομένου, τις πωλήσεις διαφημίσεων και το Disney +.