Τα κομμωτήρια ανοίγουν μόνο για κούρεμα, όχι για άλλες υπηρεσίες νύχια κλπ

Διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και άλλων υπηρεσιών είτε μέσα στα κομμωτήρια είτε σε αυτόνομα καταστήματα, δόθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη: Όπως είπε «τα κομμωτήρια ανοίγουν για υπηρεσίες κόμμωσης, όχι για νύχια και άλλες υπηρεσίες (δεν ανοίγουν αυτά τα καταστήματα)».

Επίσης, όπως είπε «Η παράδοση εξ’ αποστάσεως είναι ένα μέσο που επιλέξαμε όταν κατέστη φανερό ότι είναι αδύνατο να ανοίξει η λιανική πώληση, γιατί είναι μια δραστηριότητα που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε μια εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη της πανδημίας».

Εκτός από τα ανωτέρω, ο υπουργός τοποθετήθηκε και για τα κάτωθι:

«Το κατάστημα που θα ανοίξει με το σύστημα της εξ αποστάσεως παράδοσης (click away) πρακτικά παραμένει κλειστό με όλες τις πρόνοιες που δίνονται για τις κλειστές επιχειρήσεις».
«Δεν υπάρχει περιορισμός για τους εργαζόμενους που θα βγουν από αναστολή και θα δουλέψουν. Όποιος εργαζόμενος δουλέψει και είναι σε αναστολή θα πρέπει να βγει από την αναστολή».
«Δεν θα επιτρέπονται τα μετρητά, ο λόγος είναι πολύ απλός, θέλουμε να απαγορέψουμε την προσωπική επαφή. Η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά».

«Από δήμο σε δήμο μπορεί να μετακινηθεί ένας πολίτης, από περιφέρεια σε περιφέρεια δεν μπορεί».