Τεστ κορωνοϊού για όλους τους επιβάτες και τα πληρώματα στα κρουαζιερόπλοια άνω των 250 ατόμων

Διακρίνονται από αριστερά η εκπρόσωπος της CLIA Europe κυρία Μαρία Δεληγιάννη, ο Capt. Weng Lin, Deputy CEO της ΟΛΠ Α.Ε., ο καπετάνιος του πλοίου Capt. Simon Boettger, η κα Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises και η κα Θεοδώρα Ρήγα, Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ της ΟΛΠ Α.Ε.

Tεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σύνολο (100%) των επιβατών και των πληρωμάτων όλων των κρουαζιερόπλοιων με χωρητικότητα 250 ατόμων και άνω, αποφάσισαν οι εταιρείες-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), που εκπροσωπούν το 95% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, σύμφωνα με την CLIA, τα πληρώματα θα πραγματοποιούν επιπρόσθετους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου αρνητικού τεστ, πριν την επιβίβασή τους στα κρουαζιερόπλοια και επανάληψη τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα. Οι τύποι των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται ενδέχεται να διαφέρουν, ανάλογα με τις επιστημονικές εξελίξεις και τη διαθεσιμότητα διαφορετικών μεθόδων. Σύμφωνα με την CLIA, καθώς οι κρουαζιέρες επανεκκινούν σταδιακά σε όλο τον κόσμο, ο κλάδος είναι ο πρώτος από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα που δεσμεύεται στον έλεγχο του 100% των επιβατών και των πληρωμάτων του.

Η Μαρία Δεληγιάννη, γενική διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, δήλωσε σχετικά: «Η CLIA αντιμετωπίζει τα τεστ ως ένα σημαντικό βήμα μιας πολυεπίπεδης προσέγγισης, η οποία επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση του κλάδου να προστατεύσει την υγεία των επιβατών, των πληρωμάτων και των κοινοτήτων που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».