Θετικός στον κορωνοϊό ο Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρμπαχτσε είναι μεταξύ των τεσσάρων πρώτων μελών της τουρικής ομάδας, που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αποτελώντας τα «θύματα» των καθυστερημένων μέτρων πρόληψης και της καθυστερημένης διακοπής του εγχώριου πρωταθλήματος.

Η Τουρκία καθυστέρησε να λάβει προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως έκαναν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και το πρωτάθλημα της Τουρκίας συνέχισε τη δράση του για μια εβδομάδα περισσότερη από ότι η υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπεβλήθη στα απαραίτητα πλέον τεστ για τον ιό που έχει στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο και τέσσερα μέλη της βρέθηκαν θετικά. Μεταξύ αυτών και ο διεθνής Ελληνας γκαρντ Κώστας Σλούκας. Οι υπόλοιποι είναι ο θηριώδης Τσέχος Γιαν Βέσελι, ο Αχμέτ Ντουβερίογλου και ο team manager του συλλόγου Τσενκ Ρέντα.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν τώρα ότι έχουν προσβληθεί περισσότερα μέλλη του συλλόγου εκτός από αθλητές και αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες με ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μόλις 8 ημέρες είχε προγραμματιστεί ο αγώνας της τουρκικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ακυρώθηκε μια μέρα πριν τη διεξαγωγή του.

Παίκτες και μέλη της τουρκικής ομάδας με συμπτώματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο τουρκικός σύλλογος, κάποιοι παίκτες της ομάδας, αλλά μέλη της είχαν συμπτώματα του κορωνοϊού και για αυτό το λόγο πήγαν αμέσως άπαντες στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ. Το συμπέρασμα εξάχθηκε από τη στιγμή που έγιναν ένας προληπτικός έλεγχος ρουτίνας, όταν διαπιστώθηκε πως ορισμένοι έχουν τα γνωστά συμπτώματα.

Θυμίζουμε πως η τουρκική λίγκα ήταν η τελευταία που αναβλήθηκε πανευρωπαϊκά, παρά τις αντιδράσεις μεταξύ των παικτών. Φαίνεται πως προφανώς η απόφαση αυτή έβλαψε αρχικά τη Φενέρ και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θα έχουν μολυνθεί παρότι οι τελευταίοι αγώνες έγιναν “κεκλεισμένων των θυρών”. Η Φενέρ έγινε η δεύτερη ομάδα της Euroleague στις τάξεις της οποίας εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, μετά τη Ρεάλ.