Θυγατρική στις ΗΠΑ και επενδύσεις $10 εκατ. από Sunlight

Η εταιρεία Συστήματα Sunlight ανακοίνωσε πως συνέστησε θυγατρική εταιρεία στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία Sunlight Batteries USA Inc. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε USD 200.000, στο οποίο η Συστήματα Sunlight κατέχει το 100%. Η επένδυση που θα γίνει είναι 6,5 εκατ. δολαρίων ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ομίλου στο βάθος τριετίας προγραμματίζονται συνολικά επενδύσεις 10 εκατ. δολαρίων.
Σκοπός της εταιρείας είναι η συναρμολόγηση και διανομή μπαταριών μολύβδου και λιθίου για την κίνηση ηλεκτρικών οχημάτων βιομηχανικής χρήσης (EiVs), με στόχο την επιτάχυνση της εξάπλωσης της Εταιρείας στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Τα τελευταία 6 χρόνια, η SUNLIGHT διαγράφει μία δυναμική πορεία στην εν λόγω αγορά, παρέχοντας όλη τη γκάμα των μπαταριών για EiVs, σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας τοποθετείται στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2020. H
κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας και η πόλη του Greensboro καλωσορίζουν την επένδυση της Sunlight, σκοπεύουν δε να την ενισχύσουν με επιχορήγηση περί των USD 400.000. Η Βόρεια Καρολίνα αποτελεί την 5η μεγαλύτερη βιομηχανική οικονομία στις ΗΠΑ, διαθέτει εξαιρετικές υποδομές logistics, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και ιδιαίτερα εκπαιδευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό.