Το αμερικανικό CDC εξέδωσε οδηγία αποφυγής των ταξιδιών στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Το αμερικανικό CDC (Center for Disease Control and Prevention) εξέδωσε χθες βράδυ οδηγία συνιστώντας στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια στην Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια από το COVID-19 θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής όλων των ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων ταξιδιών, στην Ελλάδα, καθώς ο κίνδυνος COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός, αναφέρει το CDC σε ενημερωτικό σημείωμα.

Επίσης αναφέρει πως εάν αρρωστήσετε στην Ελλάδα και χρειάζεστε ιατρική περίθαλψη, οι πόροι μπορεί να είναι περιορισμένοι.

Όσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.