Το Ariya ανοίγει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης της Nissan

«Δημιουργήσαμε το Nissan Ariya ως απάντηση στις φιλοδοξίες και τις πρακτικές ανάγκες των σημερινών πελατών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, κατά την παρουσίαση του νέου μοντέλου Ariya. Η παρουσίαση έγινε σε μία εικονική εκδήλωση στο Nissan Pavilion στη Yokohama της  Ιαπωνίας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020. Το Ariya ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και των οχημάτων SUV. Το Ariya ανοίγει τον δρόμο καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν 12 νέα μοντέλα σε 18 μήνες. Το ολοκαίνουργιο crossover καταδεικνύει τη δέσμευση της Nissan να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών για νέες ηλεκτρικές, αυτόνομες και συνδεδεμένες τεχνολογίες.

Η Nissan αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων EV και e-POWER θα είναι πάνω από 1 εκατομμύριο ετησίως, έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023. Μέχρι τότε, η εταιρεία στοχεύει παράλληλα να εισαγάγει αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης σε περισσότερα από 20 μοντέλα σε 20 αγορές, αλλά και να πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο οχήματα εξοπλισμένα με αυτά τα συστήματα.
Το Ariya διαθέτει το νέο λογότυπο της Nissan πραγματοποιώντας μόλις πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του. Προσβλέπει στο μέλλον, ενώ παραμένει περήφανα «συνδεδεμένο» με την πλούσια κληρονομιά και την παράδοση της εταιρείας στις καινοτομίες. Το όνομα της εταιρείας παραμένει στο κέντρο του λογότυπου, επικοινωνώντας μια άμεσα αναγνωρίσιμη μάρκα που θυμίζει ορόσημα και αναμνήσεις του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα φέρνει την εξέλιξη.