Το ενδιαφέρον Πάιατ για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ισχυροποιείται ο Αλέξης Τσίπρας και η οργή της Coca Cola

Εντυπωσιάζει το ενδιαφέρο που δείχνει ο απερχόμενος πρέσβης Τζέφρι  για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Μάλιστα μερικοί έχουν παρεξηγήσει το ενδιαφέρον του, διακινώντας σενάρια ότι θα παραμείνει στη χώρα μας και μετά την αντικατάστασή του από τον Τζορτζ Τσούνη.
Ο κ. Πάιατ επισκέφθηκε χθες τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για να ενημερωθεί για τα έργα που πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη και συνδέονται με την αναβάθμιση του λιμανιού.
Ο Αμερικανός πρέσβης για μία ακόμη φορά τόνισε το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη συμμετοχή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αποκτάει γεωστρατηγική σημασία.
Ελπίζουμε οι Αμερικανοί επενδυτές αυτή τη φορά να εμφανιστούν, γιατί στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που κατέληξε στον Σαββίδη ήταν άφαντοι, όπως επίσης και στον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

******************

Οι αλλαγές που αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ισχυροποιούν τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δρομολογούν εξελίξεις.
Η εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής από τη βάση, οδηγούν σε διάλυση τις διάφορες ομάδες και τάσεις που κρατούν αγκυλωμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τολμηρή είναι και η πρόταση για καθιέρωση τριών θητειών για βουλευτές και ευρωβουλευτές που θα οδηγήσει σε αποστρατεία τους αιώνιους βουλευτές που προέρχονται από το ΚΚΕ Εσωτερικού και την ΕΑΡ.

******************

«Ο Γιώργος Κύρτσος έχει πάψει να απασχολεί την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία γιατί έχει αυτονομηθεί εδώ και πολύ καιρό.» Την απάντηση αυτή μου έδωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν τον διαγράφουν γιατί δεν θέλουν να τον κάνουν… ήρωα.

******************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η διοίκηση της Coca Cola είναι οργισμένη με μεγάλη εταιρεία επικοινωνίας η οποία απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει την εταιρεία στο επίμαχο ζήτημα της εμπλοκής δύο συγγενικών προσώπων της οικογένειας Λεβέντη στο βιασμό 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
Κανάλια και εφημερίδες για μέρες τώρα βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με απαξιωτικές αναφορές για την οικογένεια Λέβεντη, ενώ η υπουργός Πολιτισμού ακύρωσε χορηγία από την Coca Cola.