Το νέο super car της MacLaren

Η McLaren Automotive, είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει στην 90η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τη νέα δημιουργία της, την 765LT, ένα supercar, που διακρίνεται για τις τεχνολογικές καινοτομίες της και το μειωμένο βάρος. Η έκθεση όμως ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού και η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πανάκριβου αυτοκίνητου.
Η 765LT, εξοπλίζεται με έναν κινητήρα twin-turbo V-8 ισχύος 765 ίππων, που παράγει και 80,8 χλγμ. ροπή. Η 765LT επιταχύνει από 0-100χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε 7,2 δευτερόλεπτα.

Η McLaren, κατάφερε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 80 κιλά, σε σχέση με το 720S για να περιορίσει το συνολικό βάρος στα 1.339 κιλά. Στοιχεία όπως το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο, το λεπτότερο παρμπρίζ και το λεπτότερο γυαλί πλευρικών παραθύρων συνέβαλαν στην εξοικονόμηση του βάρους.

Επιπλέον, ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα αφαιρέθηκαν από το αυτοκίνητο. Η McLaren, ανακοίνωσε ότι οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν αυτά τα αξεσουάρ στο αυτοκίνητο χωρίς επιπλέον κόστος.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της 765LT είναι η μεγάλη σε έκταση χρήση ινών άνθρακα τελευταίας γενιάς. Ο μπροστινός προφυλακτήρας, τα πλαϊνά τμήματα, το μπροστινό δάπεδο, ο πίσω προφυλακτήρας, ο πίσω διαχύτης, το οπίσθιο φτερό κ.α. είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.

Η McLaren, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 765 μονάδες, από την σειρά 765.