Το πάρτι συνεχίζεται στη Wall Steet: Νέα μέγιστη τιμή όλων των εποχών για Apple και Nasdaq

Οι τιμές των μετοχών στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έκλεισαν υψηλότερα την Τρίτη, με τον  Nasdaq (δείκτης τεχνολογικών εταιρειών) να κάνει ένα ακο΄μα ρεκόρ, βοηθώντας στη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων και της αισιοδοξίας στη Wall Street σχετικά με την ικανότητα των ΗΠΑ να ανταποκριθούν σε αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19.

Οι μετοχές της τεχνολογίας και των καταναλωτών οδήγησαν το ράλι, με την μετοχή της Apple επίσης να κλείνει σε τιμή ρεκόρ όλων των εποχών μετά τις ανακοινώσεις από το Worldwide Developers Conference του τεχνολογικού γίγαντα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,50% ή 131,14 κλείνοντας στις 26,156,10 υποστηριζόμενος από τα κέρδη της Apple +2,13%.
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,43% ή 13,43 μονάδες, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 3,131,29 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,74% ή 74,89 μονάδες κάνοντας νέο ρεκόρ στις 10.131,37 μονάδες.

Τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης έχουν οδηγήσει τις τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ σε υψηλότερα επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα δείχνει να ανακάμπτει. Ωστόσο, ο βασικός παράγοντας που οδηγεί τις τιμές είναι οι εξελίξεις σε εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Η αγορά ανακουφίστηκε όταν ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είπε ότι αναμένει έναν νέο γύρο οικονομικής βοήθειας να να περάσει από το Κογκρέσο τον Ιούλιο, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένει ότι η Κίνα θα διατηρήσει την εμπορική συμφωνίας της Φάσης 1 με την Ουάσινγκτον. Ο σύμβουλος εμπορικών συναλλαγών του Trump, Peter Navarro, σε συνέντευξη το απόγευμα της Δευτέρας στο Fox News, δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα δεν πάει καλά αλλά λίγα λεπτά αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι τα λόγια του ήταν ​​εκτός πλαισίου. Ο Τραμπ έγραψε επίσης το βράδυ της Δευτέρας ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα παραμένει σε ισχύ.

Στα οικονομικά δεδομένα των Η.Π.Α., τα προσωρινά στοιχεία για τον δείκτη των υπεύθυνων προμηθειών PMI έδειξαν αύξηση στις 46,8 μονάδες τον Ιούνιο από 37 μονάδες τον Μάιο, υποδηλώνοντας οικονομική ανάκαμψη. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σε 46,7 τον Ιούνιο από 36,9 τον Μάιο και ο δείκτης των κατασκευών ανέκαμψε στις 49,6 μονάδες σε σύγκριση με τις 39,8 μονάδες του προηγούμενου μηνός.

Πάντως, ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι «οι επόμενες δύο εβδομάδες πρόκειται να είναι κρίσιμες» όσον αφορά την αντιμετώπιση πιθανώς αύξησης κρουσμάτων COVID-19 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επανέλαβε επίσης την συγκρατημένη αισιοδοξία του σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης ενός εμβολίου έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021.