Το Saint Moritz έχει κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα δύο πολυτελή ξενοδοχεία

St. Moritz im Winter

Από τη μαζική διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό σε χιλιάδες ανθρώπους στον προορισμό χειμερινών διακοπών Saint Moritz της Ελβετίας προέκυψαν 53 κρούσματα, περιλαμβανομένων 31 περιπτώσεων του παραλλαγμένου στελέχους, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 3.200 άνθρωποι έκαναν αυτή την εβδομάδα το τεστ και οι 31 μολύνσεις, που προήλθαν από παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, εντοπίστηκαν μεταξύ των υπαλλήλων ξενοδοχείων και όχι των ενοίκων στα δύο ξενοδοχεία που μπήκαν σε καραντίνα, τα Badrutt’s Palace Hotel και Grand Hotel des Bains Kempinski.

Η πόλη αυτή των 5.200 κατοίκων έχει κλείσει τα σχολεία της περιοχής και τις σχολές του σκι και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, υπό τον φόβο για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, το οποίο μεταδίδεται πολύ γρήγορα.

“Το παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε κυρίως σε ξενοδοχειακούς υπαλλήλους και δεν μεταδόθηκε σε ενοίκους των ξενοδοχείων”, ανέφεραν αξιωματούχοι του καντονιού Γκριζόν.

“Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί η έννοια της προστασίας των ξενοδοχείων και η εξέταση των υπαλλήλων και ότι είναι ένα συνετό και αποτελεσματικό μέτρο”, προσέθεσαν.