Βουλευτής εξωτερικού ο Βαρουφάκης, μετά το Λονδίνο πάει …Αυστραλία

Μετά την μετάβασή του στο Λονδίνο όπου συμμετείχε στη διαμαρτυρία πολιτών για τον ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει πολυήμερη περιοδεία στην Αυστραλία από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου.
Δεν γνωρίζουμε εάν η επίσκεψη στην Αυστραλία σχετίζεται με την υπηκοότητα του Ασάνζ, ο οποίος θυμίζουμε πως είναι Αυστραλός και από εκεί ξεκίνησε την ακτιβιστική δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25, κατά την παραμονή του κ. Βαρουφάκη στην Αυστραλία έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων από την ελληνική ομογένεια, μεταξύ των οποίων και προβολές της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα» με τιμώμενο προσκεκλημένο τον κ. Βαρουφάκη, που θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου 2020 ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο City Recital Hall του Σίδνεϊ, χωρητικότητας 1.250 ατόμων. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «The Economics of Liberty» (Η οικονομία της ελευθερίας) και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στις 3 & 4 Μαρτίου 2020 είναι καλεσμένος στο φεστιβάλ Adelaide Writers’ Week, που διεξάγεται στο Pioneer Women’s Memorial Gardens, όπου θα πάρει μέρος σε τρεις εκδηλώσεις. Ειδικότερα:

– Στις 3 Μαρτίου η ομιλία του θα έχει θέμα «Ριζοσπαστική Δημοκρατία» και οικοδεσπότης του θα είναι ο δημοσιογράφος Tony Jones.

– Στις 4 Μαρτίου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Antony Loewenstein με θέμα «η παραδοχή των δολοφονιών: οι υπαρκτές απειλές του καπιταλισμού» με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Paul Barclay.

– Στις 4 Μαρτίου στο πλαίσιο των «TwilightTalks» θα συμμετάσχει σε πάνελ με τους Benjamin Law, Joy Harjo, Azadeh Moaveni και οικοδεσπότη τον Anton Enus.

Στις 5 Μαρτίου 2020 στο SACOSS (South Australian Council of Social Service) της Αδελαΐδας θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο με τίτλο «οικοδομώντας τις κοινωνικές υποδομές» και η ομιλία του θα έχει τίτλο «κοινωνικό κεφάλαιο για το 99%».

Στις 5 Μαρτίου 2020, ως καλεσμένος του «The Wheeler Centre» θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Athenaeum Theatre της Μελβούρνης, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, με θέμα «Χρέος, Ανυπακοή και Δημοκρατία σήμερα» και οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο NassimKhadem.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αυστραλία, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται προς τιμήν του από την ελληνική ομογένεια όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πρόταση του ΜέΡΑ25 για την ψήφο των αποδήμων.