Ξενοδοχεία: Με πληρότητα 25% φεύγει ο Ιούλιος – Αύξηση κρατήσεων για Αύγουστο αλλά το ταμείο είναι μείον

Με μέσο όρο πληρότητας 25% κλείνει ο Ιούλιος για τον κλάδο των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ποσοστό που κινείται σύμφωνα με τις προβλέψεις των ξενοδόχων, που δεν περίμεναν κάτι καλύτερο. Για τον Αύγουστο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί αυξάνονται οι κρατήσεις και σίγουρα οι πληρότητες θα υπερδιπλασιαστούν με τα σημερινά δεδομένα. Ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γ. Τάσιος, οι επιχειρηματίες του κλάδου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, αφού δεν υπάρχουν έσοδα, και ζήτησε να θεσμοθετηθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα στήριξης και διευκολύνσεις από το κράτος για τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των λουκέτων, αλλά και να υπάρξει ενίσχυση των επιδομάτων για εργαζόμενους που δεν απορροφώνται από την αγορά εργασίας.

Χαμένη χρονιά

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, χθες από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα θέτει τις βάσεις για τον τουρισμό των επόμενων ετών, επιδιώκοντας τη διασφάλιση των κεκτημένων και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τη συνέχεια.

“Είμαστε προσεκτικοί και πάντα βασιζόμαστε σε αυτά που μας λένε οι επιδημιολόγοι. Οι έλεγχοι μάς δείχνουν πως δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Σε ποσοστό έχουμε 1 στα 1.000. Η κραυγή αγωνίας που ακούω όλο αυτό το διάστημα είναι από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν και για αυτούς μοχθούμε νυχθημερόν χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ανάγκες όλων για ασφάλεια” τόνισε.