Υπόθεση Novartis: Χωρίς δικαίωμα ερωτήσεων η εισαγγελέας Β. Θεοδώρου, ανοίγει ο δρόμος για κατάθεση των Βενιζέλου και Λοβέρδου

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με βούλευμα οριακής πλειοψηφίας αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Όταν είχε ανακύψει το εν λόγω ζήτημα η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Β. Θεοδώρου είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελεύς σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, με το εν λόγω βούλευμά του, αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία 3-2 ότι ο εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, αλλά έχει υποχρέωση να παρίσταται.

Παράλληλα, όμως ξεμπλοκάρισε η όλη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων που είχε ανασταλεί μέχρι την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος. Κατά συνέπεια την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει ενώπιον της αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει η ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.