Β. Κικίλιας για 112: «Χίλιες φορές προτιμότερο να πειθαρχούμε σε κάτι που είναι λίγο πιο υπερβολικό, παρά να μην ηχήσει»

Τη σημαντική συμβολή των μηνυμάτων από το 112 τα οποία λαμβάνουν οι πολίτες σε περιπτώσεις επικίνδυνων καιρικών φαινομένων υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πειθαρχούμε σε κάτι που είναι λίγο πιο υπερβολικο, από το να μην ηχήσει το 112» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι η αποστολή του μηνύματος σώζει ζωές.

Αναφερόμενος στις επεμβάσεις των πυροσβεστών και δασοκομάντος στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Bora» ο κ. Κικίλιας είπε:

«Επιχείρησαν 3.300 πυροσβέστες και δασοκομάντος με 640 οχηματα παντού, έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια με 125 διασώσεις και 1.700 κοπές δέντρων. Το 112 ήχησε παντού, δυστυχώς δεν το άκουσαν όλοι» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πιο ψηλά από κάθε άλλο» πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε: «Αυτό που συγχωρούσε η φύση με βάση τις υποδομές και το χτίσιμο σε ρέματα και κοίτες ποταμών, δεν συγχωρούνται. Στην Ιαλυσό της Ρόδου ο αγωγός των ομβρίων υδάτων καταλήγει σε τοίχους ξενοδοχείων και αυτό δεν είναι βιώσιμο απέναντι σε κάθε αντιπλημμυρικό έργο».