Α. Καρυτινός (CEO Prodea Ιnvestments): Ενεργό το ενδιαφέρον στο real estate, αλλά πάγωσαν αρκετά deals

Ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Αριστοτέλης Καρυτινός.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας real estate στην Ελλάδα της Prodea Investments – με ενεργητικό σε όρους (NAV) 1,365 δισ. ευρώ (30/6/2020) – Άρις Καρυτινός, μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo για την ακίνητη περιουσία, ανέφερε πως στην παρούσα περίοδο μεσούσης της πανδημίας υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός ανάμεσα στους διεθνείς παίκτες στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, απ’ ό, τι υπήρχε πριν την πανδημία, καθώς οι τιμές έχουν πέσει πολύ και πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Ωστόσο, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό οι τοπικοί παίκτες συνεχίζουν να είναι ενεργοί και έχουν ενδιαφέρον για την αγορά, αλλά τηρούν στάση αναμονής και γίνονται πλέον πολύ λιγότερες πράξεις. Εχουν παγώσει» αρκετά deals, σημείωσε από επενδυτές που πριν την υγειονομική κρίση ήθελαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο συμβολαίων.

Ο CEO της Prodea μίλησε για αντοχή της αγοράς, παρά τις συνθήκες καταλήγοντας ότι «το Real Estate είναι μια αγορά που παραμένει σε μετάβαση, καθώς ευνοούνται πλέον κλάδοι όπως logistics, αποθήκες και γραφεία».

Μ.Μπ.