Αχτσιόγλου, Σκουρλέτης αποδίδουν ευθύνες στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τις απολύσεις

Τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς καταδικάζουν σε κοινή δήλωσή τους ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση.

“Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην Τράπεζα Πειραιώς έχει παροξυνθεί με ευθύνη της διοίκησής της και της κυβέρνησης της ΝΔ”, σημειώνουν στη δήλωσή τους τα δύο στελέχη της Κουμουνδούρου και συνεχίζουν: “Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε απολύσεις, κατά πρωτοφανή παραβίαση της συμφωνίας διοίκησης-εργαζομένων. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας, μετά από μια εξάμηνη σιγή ιχθύος και κάλυψη των παράνομων πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, ανέλαβε ρόλο HR της επιχείρησης, συζητώντας και αποφασίζοντας τις τοποθετήσεις ή την έξοδο των υπαλλήλων”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνουν επίσης ότι μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ:
“Γίνονται για πρώτη φορά μετά τη χούντα απολύσεις στις τράπεζες. Γίνονται απολύσεις στον ΟΤΕ και συλλαμβάνονται απεργοί. Γενικεύεται η εργολαβοποίηση, η απλήρωτη εργασία και η εκ νέου παραβίαση των ωραρίων. Γενικεύεται η μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέσω αυτής οι ραγδαίες μειώσεις μισθών”.
“Ο οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων ξεκίνησε με ορμή και φέρει ήδη τα αποτελέσματά του στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων”, καταλήγει η κοινή δήλωση των Π. Σκουρλέτη και Ε. Αχτσιόγλου.